Rekond / Detailing.

För att ta bort lättare virvlar, hologram, tvättrepor och andra små skavanker krävs polering. Visst, man kan dölja mindre repor med diverse produkter på marknaden, men det resulterar i att bilen ser lika repig ut igen efter ett par tvättar. Hur många steg som krävs är väldigt individuellt så här rekommenderar jag att du kommer in med din bil så jag får ta en titt på den. I vissa fall krävs mer än en 2-stegspolering för att uppnå perfektion , då skräddarsyr jag fram en lösning till dig!

Behandlingen påbörjas med en noggrann uppfräschning av bilens kaross med skonsamma och effektiva produkter. Bilen avfettas för att få bort fett, tjära, asfaltsfläckar mm. På fälgarna används en skonsam men effektiv fälgborste tillsammans med fälgrengöring. Karossen rengörs i flera steg med skumtvätt följt av en skonsam schamponering. Allt från synliga ytor till dolda ytor såsom dörrgångar handtvättas varsamt. Bilen sköljs av och torkas sedan med tryckluft, för att undvika att vatten ”kryper fram” ur svåråtkomliga ställen vid ett senare skede. Till sist görs en eftertorkning med en extra fin och mjuk microfiberduk.

Om möjligt demonteras registreringsskyltar. Plastdetaljer, gummilister, rutor med mera maskeras för att inte bli missfärgade vid polering. Lacken poleras i ett eller flera steg med Sonax produkter, under tidens gång inspekteras arbetet med starka LED-lampor från Scangrip för ett optimalt resultat. Dessutom görs en lättare städning interiört. Bilen dammsugs, fönsterna putsas och paneler/instrumentbräda torkas av. Gummimattorna spolas av och torkas med tryckluft.